Autóbérlés feltételei

Az Autóbérlés feltételei az Olcsó Autóbérlésnél

Az autóbérlés folyamata az Olcsó Autóbérlésnél

Mindenekelőtt válassza ki az Olcsó Autóbérlés weboldalán a bérelni kívánt autót. Attól függően, hogy milyen típusú autót bérelne, ezt megteheti a Személyautó bérlés, a Teherautó bérlés vagy a Kisbusz bérlés menüpont alatt.

Amennyiben döntés előtt szeretne személyesen is segítséget kérni, munkatársaink örömmel állnak rendelkezésére, hogy biztosan az igényeinek és lehetőségeinek legmegfelelőbb autót bérelje.

A bérelt autók átvétele/átadása

Az Olcsó Autóbérlés weboldalán kiválasztott bérautó foglalására az alábbiak szerint kerül sor:

 • Kérjük, miután kiválasztotta a bérelni kívánt autót, vegye fel a kapcsolatot telefonon vagy e-mailben az Olcsó Autóbérlés diszpécserével, hogy meggyőződjön róla, a bérelni kívánt autó szabad-e az Ön által igényelt időszakban!
 • Miután leegyeztették a választott autót és a foglalás időszakát, diszpécserünkkel egyeztet majd időpontot az autóátvétel helyszínéről, továbbá kollégáink elmondják Önnek, milyen okmányokra lesz majd szükség a bérleti szerződés megkötéséhez.
 • Magánszemély esetén az autóbérléshez szükséges okmányok: érvényes, legalább 1 éves B-kategóriás jogosítvány, a jogosítványon felül pedig személyigazolvány és lakcímkártya.
 • Céges bérlés esetén az autóbérléshez szükséges további okmányok: aláírási címpéldány, tárolt cégkivonat, illetve amennyiben nem a cég tulajdonosa vezeti az autót, úgy egy, a sofőr nevére szóló hivatalos meghatalmazás.

Az autóbérlés díja/kaució

Egy bérleti nap 24 óra.

Havi bérlet esetén a bérleti díj 6500 km megtételét tartalmazza, efelett +15Ft+ÁFA a túlfutás díja.
A bérlésre kínált autók az Olcsó Autóbérlés weboldalán feltüntetett napidíjakért vehetőek igénybe. Feltüntetett áraink minden esetben nettó árak. Az autóbérlés és az esetlegesen bérelni kívánt tartozékok díján kívül Önnek csak a kaució és az esetleges túlfutási díjjal kell számolnia.

Az Olcsó Autóbérlés által kínált autók bérleti díja mellett minden esetben megtalálja, az adott gépjárművel naponta maximum hány km tehető meg. Amennyiben ezt a napi kilométerlimitet túllépi, akkor kilométerenként 15Ft/km túlfutási díj felszámolására kerül sor. A túlfutási díj utólag, a megtett km-ek alapján kerül levonásra.

Autóinkat minden esetben tisztán, kitakarított állapotban adjuk át bérlőinknek.

Sok autóbérbeadó céggel ellentétben az Olcsó Autóbérlés ezért nem számít fel külön 2-3000 Ft takarítási díjat! 

A bérleti díj az autóbérlés kezdetekor fizetendő készpénzben vagy átutalással a kaució összegével együtt. Kérjük, átutalás esetén vegye figyelembe, hogy csak akkor áll módunkban az autót bérbe adni, ha a kaució és a bérleti díj összege az autóbérlés megkezdése előtt jóváírásra került számlánkon!

Amennyiben a bérlő ugyanolyan állapotban szolgáltatja vissza a járművet, mint ahogyan átvette, a kaució összege természetesen visszajár. Az Olcsó Autóbérlés autóit mindig tele tankkal adjuk át a bérlőnek – kérjük, az autót teli tankkal hozzák vissza (a közelben található benzinkút) és az elfogyasztott üzemanyagot tankolják vissza!

Kérjük, lehetőség szerint ügyeljen arra, hogy a tisztán átvett autót belül és kívül is tiszta állapotban hozzák vissza. Sokan nem gondolnak bele, hogy miután az autót visszahozzák, akár már 30 perc múlva érkezik ugyanazon autóért egy újabb bérlő. Épp ezért ha az autót erősen szennyezett állapotban szolgáltatják vissza, akkor a jármű külső-belső (pl. kárpit) állapotától függően 5000-30.000 Ft takarítási díjat vagyunk kénytelenek felszámolni, melyet az autó visszaadásakor köteles a bérlő megfizetni a kaució terhére.

Milyen iratokat hozzon magával a bérlés megkezdéséhez?

Amennyiben magánszemélyként bérel autót:

 • személyi igazolvány
 • lakcímkártya
 • érvényes, legalább 1 éves vezetői engedély

Amennyiben nem magyar állampolgár bérelné, (és/vagy a bérlő nem rendelkezik magyarországi lakcímkártyával), abban az esetben szükségünk lesz egy magyarországi lakcímkártyával rendelkező személyre, aki kezességet vállal a külföldi bérlőért.

Amennyiben cégként bérel autót:

 • aláírási címpéldány
 • cégkivonat

Amennyiben nem a cég vezetője a fogja ténylegesen vezetni az autót, úgy az autóvezető iratait fogjuk elérni, továbbá egy meghatalmazást a cég vezetőjétől, hogy a sofőrként meghatalmazott személy vezetheti a cég által bérelt autót.

Mit tartalmaz az Olcsó Autóbérlés napidíja?

 • kötelező biztosítás
 • Casco-biztosítás a teherautókon
 • téli-nyári gumik és azok cseréje
 • teljesítményadó
 • cégautóadó
 • a választott autótól függően megyei vagy országos autópálya matricát.